UA / RU
Підтримати ZN.ua

В зоні АТО за добу троє українських військових загинули, 13 поранені

В Авдіївці в результаті обстрілів бойовиків поранений мирний житель.

Троє бійців загинули

За минулу добу, 4 липня, в Донбасі в зоні проведення антитерористичної операції в результаті бойових дій троє українських військових загинули.

"За минулу добу в результаті бойових дій троє українських військовослужбовців загинули, ще 13 отримали поранення", - повідомив речник адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

При цьому спікер не повідомив, на якій ділянці фронту військових отримали поранення. Разом з тим, у другій половині дня найбільш активні бойові дії розгорнулися в Авдіївській промзоні та в околицях Донецького аеропорту. В Авдіївці поранений цивільний. В районі Невельського мінометний обстріл з боку НЗФ тривав майже годину.

Всього за минулу добу на донецькому напрямку було 33 ворожих обстрілу, у тому числі 20 - з важкого озброєння.

Читайте також: Бойовики бояться міфічного наступу українських військ на Докучаєвськ – ІС

За даними Головного управління розвідки Міноборони України, бойовики стягують артилерію на Светлодарский виступ. Відповідний наказ отриманий від командування Центру територіальних військ Південного У ЗС РФ. Аналогічну інформацію повідомляла раніше група "Інформаційний спротив". За їх даними бойовики підсилюють підрозділи в районі Светлодарскої дуги. В даному районі з'явилося відразу кілька "блукаючих" мінометних підрозділів.

Раніше міністр оборони України Степан Полторак заявив, що Російська Федерація не відмовилася від бажання захопити Україну.