UA / RU
Підтримати ZN.ua

В зоні АТО за добу двоє українських військових загинули, 10 поранені

Бойовики вперше за багато днів застосували реактивні установки "Град-П".

Двоє бійців загинули

За минулу добу, 5 липня, в Донбасі в зоні проведення антитерористичної операції в результаті бойових дій двоє українських військових загинули.

"За минулу добу в результаті бойових дій загинули двоє наших воїнів, ще десять отримали поранення", - повідомив речник адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

При цьому спікер не повідомив, на якій ділянці фронту військові зазнали втрат.

Також, за словами Лисенка, вперше за багато днів окупанти застосували реактивні установки "Град-П" (також відомі як "Партизан"). Це сталося пізно ввечері в районі Майорска, де ворог здійснив два пуски реактивних снарядів.

Читайте також: Україна не піде на легітимізацію влади терористів в Донбасі

За даними Головного управління розвідки Міноборони України, бойовики стягують артилерію на Светлодарский виступ. Відповідний наказ отриманий від командування Центру територіальних військ Південного У ЗС РФ. Аналогічну інформацію повідомляла раніше група "Інформаційний спротив". За їх даними бойовики підсилюють підрозділи в районі Светлодарскої дуги. В даному районі з'явилося відразу кілька "блукаючих" мінометних підрозділів.

Раніше міністр оборони України Степан Полторак заявив, що Російська Федерація не відмовилася від бажання захопити Україну.