UA / RU
Підтримати ZN.ua

В зоні АТО як і раніше неспокійно, найбільш загрозлива ситуація в районі Маріуполя - ІС

Терористи ведуть наступ на Широкіно.

Російсько-терористичні війська на Донбасі проводять обстріли позицій українських військ, а на певних ділянках намагаються вести наступ, повідомляє група "Інформаційне спротив".

"Найбільш напружена ситуація склалася на приморському (Маріупольському) напрямку, в районі сел. Широкіно, де протягом доби терористи проводили наступальні дії, застосовуючи міномети і бронетехніку. Також активність формувань російсько-терористичних військ зафіксована в районі н. п. Авдіївка, Тоненьке, Сокольники, Піски та низки інших населених пунктів", - написав у Facebook координатор групи Дмитро Тимчук.

На Маріупольському напрямку в районі Безіменного спостерігається зосередження артилерійської групи російсько-терористичних військ. Зафіксовано 16 установок РСЗВ, 28 гармат ствольної артилерії (з них як мінімум 12 САУ - 122-мм 2С1 "Гвоздика" і 152-мм 2С3 "Акація").

Через Дебальцеве на південь, в район Сніжного та Красного Луча, пройшло кілька колон автотранспорту і бронетехніки. У їх складі - 24 танки, 35 ББМ, близько 25 одиниць автотранспорту.

В район Майорска супротивник перекинув бронегруппу в складі 6 танків і 11 ББМ за підтримки батареї протитанкової артилерії (шість 100-мм гармати МТ-12 "Рапіра").

На тлі порушень умов перемир'я з боку бойовиків в Міністерстві оборони США слідом за українськими військовими заявили, що Москва може готувати черговий широкомасштабний наступ на позиції українських сил на сході України.