UA / RU
Підтримати ZN.ua

В зоні АТО бойовики близько години обстрілювали захисників Зайцево і шахти Бутівка

На щастя, у лавах української армії обійшлося без втрат.

протягом 19 жовтня станом на 18:00 в зоні проведення АТО в Донбасі російсько-окупаційні угруповання 5 разів порушили перемир'я, використовуючи при цьому піхотне озброєння, повідомляє на своїй сторінці у Facebook прес-центр штабу АТО.

Наголошується, що з початку доби втрат серед бійців сил АТО немає.

Вночі на донецькому напрямку бойовики з протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів двічі били по захисників Авдіївки. З цієї ж зброї, вдень окупанти майже годину обстрілювали опорні пункти української армії біля Зайцево і шахти " Бутівка.

маріупольському напрямку близько 10:00 під ворожим вогнем зі стрілецької зброї виявилися захисники Талаківка.

Під час двох обстрілу, коли виникала пряма загроза життю, збройні сили України застосовували зброю на ураження противника.

Нагадаємо, що раніше протягом 18 жовтня російсько-терористичні війська 53 рази обстріляли позиції українських військових в Донбасі, в результаті чого двоє українських військових отримали поранення, ще один боєць травмувався при підриві.

Незважаючи на раніше досягнуті домовленості про припинення вогню, провокаційні обстріли бойовиками позицій сил АТО не припиняються.

Під кінець доби обстановка в Донбасі продовжувала загострюватися. Бойовики суттєво збільшили кількість обстрілів і все частіше використовували для них міномети різних калібрів. Бійці ВСУ 31 раз жорстко придушували ворожу активність відкриттям вогню у відповідь.