UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Закарпатті лікарні другої і третьої хвилі заповнені пацієнтами з COVID-19 і терміново потребують кисневих концентраторів - ОДА

Кисневі концентратори допомагають пацієнтам з ускладненими формами коронавірусу.

На Закарпатті лікарні другої і третьої хвилі майже на 90% заповнені пацієнтами з COVID-19 і терміново потребують кисневих концентратори, повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.

Інтенсивний приріст хворих коронавирусною інфекцією в Закарпатській області медики фіксують протягом останніх трьох тижнів.

«Станом на сьогодні, 40 таких апаратів потрібно для медичних установ другої і третьої хвилі», – йдеться в повідомленні.

В середньому 10-ти літровий кисневий концентратор коштує 40 тис грн.

Кисневі концентратори допомагають пацієнтам з ускладненими формами COVID-19 - насичують організм хворої людини киснем, залежно від стану - від 1 літра в хвилину до 10-ти.

«Лікарні другої і третьої хвилі – переважно районного підпорядкування, повинні закуповувати такі апарати за свій рахунок. Поки не всі заклади законтрактували пакет COVID-19 і не мають грошей на придбання кисневих концентраторів», – додали в ОГА.

Читайте також: Тривожні цифри: лікарні Івано-Франківська не будуть приймати пацієнтів з COVID-19

Нагадаємо, 18 червня в Закарпатській області посилили протиепідемічні заходи в регіоні за рахунок зростання числа інфікованих COVID-19. Закрили дитсадки, спортзали, басейни, кафе і ресторани.

На сьогоднішній день за даними МОЗ, Закарпатська область не готова до ослаблення карантину.

Станом на 13 липня в Україні зафіксували 54 133 випадків коронавірусу. Зокрема, за останню добу COVID-19 виявили у 612 осіб. За весь час епідемії в країні 26 503 людини одужали, 1398 - померли.