UA / RU
Підтримати ZN.ua

В'їзд вантажівок до Києва обмежать з усіх напрямків з 18 січня

З 00:00 на період снігопаду буде обмежено в'їзд великовантажного та великогабаритного транспорту.

До Києва з 17 на 18 січня, з 00:00, буде обмежено в'їзд великовантажного та великогабаритного транспорту з усіх напрямків. Обмеження триватиме на період снігопаду, повідомляє прес-служба КМДА.

Водіїв просять врахувати цю інформацію і вибрати альтернативні маршрути руху.

Зазначається, що обмеження в'їзду до міста дозволить уникнути блокування руху на дорогах та перешкоджанню роботі снігоприбиральної техніки.

Влада також у черговий раз звернулася до киян з проханням не користуватися власними автомобілями під час інтенсивних снігопадів і віддавати перевагу громадському транспорту.

У КМДА відзначають, що це дозволить забезпечити якісне та своєчасне прибирання снігу, а також значно прискорить роботу комунальних служб і попередить виникнення заторів на дорогах.

Також в умовах негоди водіям рекомендують не залишати авто на узбіччях доріг, аби не заважати роботі снігоприбиральної техніки, а пішоходам - рухатися по тротуарах з обережністю, переходити дорогу лише у встановлених для цього місцях та бути обачними.

Нагадаємо, що за даними Українського гідрометцентру, внаслідок впливу активного циклону протягом 18 січня прогнозується суттєве ускладнення погодних умов.

На території Чернігівської, Сумської, Черкаської, Полтавської, Кіровоградської, Одеської і Миколаївської областей очікуються сильні снігопади, хуртовини, утворення снігового покриву висотою до 40 сантиметрів, а в Києві близько 20 сантиметрів. У Дніпропетровській, Запорізькій та Херсонській областях сильний дощ з переходом у сніг.

В Україні, крім західних областей, посилення вітру до 15-20 м/с, у Херсонській, Запорізькій, Донецькій, Луганській областях 25-28 м/с, на дорогах ожеледиця.

Тим часом у самій столиці також очікується мокрий сніг, посилення вітру до 15-18 м/с, хуртовини, на дорогах ожеледиця, утворення снігового покриву висотою 20 сантиметрів.