UA / RU
Підтримати ZN.ua

В ЄС заперечують необхідність легалізації одностатевих шлюбів для України

Представництво Євросоюзу в Україні вирішило внести ясність з питань легалізації одностатевих шлюбів: ЄС не встановлює закони щодо сім'ї і не втручається в питання моралі.

Україні не доведеться узаконювати одностатеві шлюби для лібералізації візового режиму з Євросоюзом. Про це заявили у представництві Європейського Союзу в Україні.

У представництві відзначають стурбованість появою останнім часом деяких коментарів щодо відносин України і ЄС, а також парафованої сторонами Угоди про асоціацію, які, на думку представництва, неточно відображають справжні вигоди у разі підписання Угоди і невірно трактують ступінь повноважень ЄС.

"Ми стурбовані тим, що деякі згадані цифри неточно відображають справжні вигоди, які Угода про асоціацію принесла б Україні, і що існують серйозні непорозуміння про ступінь повноважень ЄС. Ми сподіваємося, що наведені нижче факти допоможуть прояснити деякі з непорозумінь щодо Угоди про асоціацію, рішення щодо якої було схвалено одноголосно урядом України 18 вересня 2013 року", - йдеться в повідомленні представництва ЄС в Україні.

У зв'язку з цим, представництво вирішило внести ясність з коментованих питань. Зокрема, стосовно питання одностатевих шлюбів представництво підкреслює, що ЄС не встановлює закони щодо сім'ї і не втручається в питання моралі.

"В той час, як деякі члени ЄС вирішили узаконити одностатеві шлюби, в інших шлюб визначається як союз між чоловіком і жінкою. Україна узгодила з ЄС низку законів, які повинні бути прийняті з метою забезпечення лібералізації візового режиму. Туди включено закони проти дискримінації, але вони не мають нічого спільного з правилами, що регулюють шлюбні відносини", - заявили в представництві ЄС, відзначаючи, що для просування на шляху до лібералізації візового режиму потрібно, щоб Україна прийняла закони проти всіх типів дискримінації на робочому місці, аналогічні правилам ЄС у цій області.

Щодо перспективи членства України в ЄС представництво зазначає, що, згідно зі ст. 49 Договору про Європейський Союз, будь-яка європейська країна, яка поважає принципи, на яких базується ЄС, може подати заявку на членство, асоціація ж є кроком вперед у процесі і дозволяє кожній країні зважити, чи слід просуватися далі.

У повідомленні наголошується, що досвід країн Центральної Європи показує, що асоціація з ЄС приносить користь обом сторонам.

Крім того, представництво підкреслює, що угода з ЄС передбачає Україні доступ на ринок Євросоюзу, без шкоди для традиційної торгівлі або співпраці з Росією.

Нагадаємо, 14 грудня прем'єр-міністр Микола Азаров виступаючи на мітингу на підтримку влади на Європейській площі в Києві сказав, що ЄС для запровадження безвізового режиму з своїми країнами вимагає від України легалізувати одностатеві шлюби, на що суспільство піти не може. !zn

Читайте також:

Азаров лякає українців одностатевими шлюбами та біометричними паспортами

Азаров поклав відповідальність за майбутнє євроінтеграції України на Євросоюз

Янукович запевнив, що пауза у відносинах з ЄС - це не остаточна зупинка

Втрати України від підписання Угоди про асоціацію з ЄС склали $ 36,9 млрд: розрахунки Кабміну