UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Єнакієвому вербують найманців для бойових дій в Сирії - розвідка

Вербування здійснюється на базі місцевого військкомату.

В підконтрольному проросійським бойовикам місті Єнакієве Донецької області проводиться набір найманців для участі в бойових діях на території Сирії.

"Встановлено, що в Єнакієвому на базі місцевого військового комісаріату здійснюється набір найманців для участі в бойових діях на території Сирії", - повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України на офіційному сайті оборонного відомства 8 січня.

Розвідка відзначає, що 8 січня заходи щодо забезпечення угруповання Збройних сил Російської Федерації на території Сирії включали: переліт літака Іл-76 за маршрутом: Моздок – Хмеймим і прохід через протоку Босфор в напрямку Чорного моря судна забезпечення "Вологда-50" ЧФ (без вантажу).

Раніше ЗМІ поширили інформацію, що у Сирії в результаті мінометного обстрілу російської бази загинули близько 9 контрактників.

Зазначимо, РФ почала проведення військової кампанії в Сирії з 30 вересня після відповідного запиту президента країни Башара Асада. Офіційна Москва підтримує Асада, а країни Заходу звинувачують його режим у військових злочинах і вимагають відставки сирійського президента.

Незважаючи на заявлену Росією мету кампанії - боротьба з бойовиками "Ісламської держави", західні держави на чолі з США, а також Туреччина і Саудівська Аравія стверджують, що цілі бомбардувань РФ в Сирії - в першу чергу, сирійські повстанці, опозиційні до Асада, а не терористи "ІД".