UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Ужгороді всі учні 1-4 класів призупиняють навчання

Епідпоріг у місті перевищено на 55,6%.

У 1-4 класах всіх загальноосвітніх навчальних закладах Ужгорода з 15 до 26 березня призупиняється навчання через складну епідемічну ситуацію.

Рішення про переведення процесу навчання в дистанційний формат взяли на засіданні протиепідемічної комісії в п'ятницю, 12 березня, повідомляє пресслужба Ужгородської міської ради.

У міськраді рішення пояснили ускладненням в місті ситуації з поширенням COVID-19 і ГРВІ.

Педагогічним радам навчальних закладів рекомендували розглянути можливість введення дистанційної форми навчання для учнів початкових класів.

Станом на 12 березня в Ужгороді - 2 845 активних хворих коронавірусом, а за минулу добу виявлено 58 нових випадків коронавірусної інфекції, 3 людини померли.

Загалом 9 252 ужгородці захворіли з початку епідемії, інформують управління охорони здоров'я Ужгородської міської ради та Ужгородська міськрайонна філія ДУ "Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України".

6 228 осіб одужали. Всього 179 осіб померло. 3 848 ужгородця знаходяться на самоізоляції.

За останню добу взяли 320 зразків біологічних матеріалів для досліджень на полімеразну ланцюгову реакцію. Всього за весь період - 38 538 зразків.

Читайте також: Ляшко розповів, коли Україна може повернутися до локдауну

Зараз зростає і кількість хворих на гострі респіраторні вірусні інфекції. Показник захворюваності COVID-19, грипом та ГРВІ перевищує епідпоріг на 55,6%.

"Триває щоденний моніторинг за захворюваністю на COVID-19, грип і ГРВІ, особливу увагу буде приділятися аналізу відвідуваності дошкільних навчальних закладів в Ужгороді", - йдеться в повідомленні.

З 7 березня в Ужгороді діє локдаун, введений через погіршення ситуації з коронавірусом. Зокрема, кафе і ресторани працюють тільки на винос, а непродовольчі магазини та фітнес-зали - під забороною.

У медустановах для носіїв COVID-19 зараз понад 80% пацієнтів кисневозалежні. Під час першої та другої хвиль епідемії цей показник не завжди досягав 10%.

Раніше перша заступниця міністра охорони здоров'я Ірина Садов'як заявила про те, що з початку року число пацієнтів з коронавірусом в Івано-Франківській області зросла в чотири рази. За її словами, зараз в регіоні завантаженість ліжок становить 84,4%.

Вона додала, що з початку пандемії в Івано-Франківській області захворіли коронавірусів 70 956 осіб. З них 51 928 вже одужали, для 1 323 людина COVID-19 став летальним. За минулу добу, в області зафіксували 533 нових випадки коронавірусу, 390 осіб госпіталізували, ще 15 померли.

А мер Тернополя Сергій Надал повідомив, як в місті будуть боротися з порушенням карантину. На своїй сторінці в Фейсбук він заявив, що таким закладам будуть відключати опалення і воду.

За словами Надала, останнім часом контролюючі органи отримують дуже багато інформації про порушення.

Сьогодні працівники правоохоронних органів повинні посилити контроль за дотриманням правил карантину.