UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Ужгороді 11 школярів госпіталізовані з отруєнням невідомим газом

Троє дітей знаходяться у палаті інтенсивної терапії, інші – у звичайних палатах. Загрози життю дітей немає, запевняють лікарі.

В Ужгороді у вівторок, 24 жовтня, 11 школярів загальноосвітньої школи №9 отруїлись невідомим газом, повідомляє прес-служба Ужгородської міської ради.

"Сьогодні близько 11:00 години виявили поширення невідомої газоподібної речовини на першому поверсі приміщення школи, характерний запах швидко поширювався на верхні поверхи. Негайно було евакуйовано дітей і працівників закладу, повідомлено відповідні служби – поліцію, рятувальників, медиків, газову службу", - розповіли у міськраді.

Дітей, які скаржилися на погіршення самопочуття: першіння у горлі, запаморочення та нудоту, швидка допомога відвезла до міської дитячої лікарні.

"Наразі у лікарні 11 дітей, які скаржаться на першіння у горлі, головокружіння, нудоту, потемніння в очах. У трьох школярів симптоми виражені сильніше, ніж у інших, вони знаходяться у палаті інтенсивної терапії, інші – у звичайних палатах. Життю дітей нічого не загрожує", - зазначили лікарі.

Навчальний процес у школі припинено, тривають слідчі дії. За попередньою інформацією, причиною отруєння школярів може бути розпилення вмісту газового балончика.

Читайте також: На Івано-Франківщині 13 туристів госпіталізували з харчовим отруєнням

Напередодні в Івано-Франківську в дитячому садку "Ластівка" зафіксували масове отруєння дітей і працівників. Прокуратура порушила кримінальну справу за ч. 1 ст. 325 КК України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних і масових отруєнь).

Раніше в місті Краматорськ Донецької області дев'ять учнів загальноосвітньої школи №12 були госпіталізовані в інфекційне відділення. Усі школярі віком від 6 до 15 років у стані середньої тяжкості знаходилися у стаціонарі під наглядом лікарів. Прокуратура проводить досудове розслідування за фактом захворювання дітей.