UA / RU
Підтримати ZN.ua

В урядовому кварталі Києва проводять масову перевірку

© СБУ
© СБУ
© СБУ
© СБУ

Служба безпеки проводить контррозвідувальні заходи на території Печерського та Шевченківського районів Києва, зокрема, в  урядовому кварталі та на прилеглих територіях. Мова йде про перевірку документів, обхід будинків та огляд майна.

Як зазначили в СБУ, метою перевірки є контрдиверсійний захист державних об’єктів та посилення безпеки жителів Києва, зокрема осіб, щодо яких здійснюється державна охорона.

До перевірки залучили Управління державної охорони України, Національну поліцію, Військову службу правопорядку ЗСУ та Угруповання сил і засобів оборони міста Київ. Всі дії проводять  з урахуванням правового режиму воєнного стану.

Зокрема правоохоронні органи:

«Під час проведення заходів можливі обмеження проходу та проїзду вулицями Києва, перевірка документів, огляд автомобілів. СБУ просить громадян із розумінням поставитися до можливих незручностей та належним чином реагувати на законні дії та вимоги правоохоронців, мати з собою документи, що посвідчують особу, дотримуватися режиму комендантської години», - наголошується в повідомленні відомства.

Зазначимо, що правоохоронні органи системно проводять подібні заходи в центрі Києва.

Водночас в Києві та Київській області ще тривають військові навчання, про які повідомляло командування Сухопутних військ. Містом може проводитись  переміщення особового складу та рух важкої техніки.