UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Уряді хочуть посилити відповідальність за проникнення на військові об'єкти

Таким чином в Україні мають намір покращити безпеку військових об'єктів.

Кабмін схвалив законопроект про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за самовільне проникнення на військові об’єкти, повідомляє кореспондент УНН. Відповідне рішення було ухвалена на засіданні уряду в середу, 23 червня.

У зв'язку з цим уряд пропонує ввести адміністративну відповідальність за самовільне проникнення на військові об’єкти.

Пропонується доповнити КУпАП статтею 186, згідною з якою самовільне проникнення на військові об’єкти буде каратися штрафом від 500 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Тобто 8500 - 17 000 гривень.

За повторне порушення протягом року особі загрожує штраф від однієї тисячі до двох тисяч НМДГ (17 тисяч - 34 тисячі гривень) з конфіскацією знаряддя здійснення правопорушення або без такої.

Якщо проникнення відбулося в умовах особливого періоду, це будуть карати штрафом від однієї тисячі до трьох тисяч НМДГ з конфіскацією знаряддя здійснення правопорушення або без неї (17 тисяч - 51 тисяча гривень).

Урядовці відзначають, що таке ухвалення змін до законодавства покращить безпеку військових об'єктів, а також зменшить випадки самовільного проникнення на них.

За ці зміни має проголосувати Верховна Рада.

Читайте також: В Росії вважають, що в Україну під виглядом навчань з НАТО доставлять зброю

Нагадаємо, що станом на 23 червня на Півдні завершили тактико-спеціальні тренування підрозділів ЗСУ. Командував процесом генерал-лейтенант Сергій Наєв.