UA / RU
Підтримати ZN.ua

В УПЦ МП на Тернопільщині та Прикарпатті знайшли пропагандистські матеріали, що заперечують існування України

Правоохоронці виявили літературу, в якій заперечується право України на державність та існування народу, його мови.

Правоохоронці знайшли в УПЦ (МП) Тернопільській області та Прикарпатті  пропагандистські матеріали, що заперечують існування України.

СБУ

"Співробітники СБУ та Нацполіції знайшли велику кількість антиукраїнських матеріалів під час безпекових заходів на території Почаївської духовної семінарії та Івано-Франківської єпархії УПЦ (МП)", - зазначає пресслужба СБУ.

Правоохоронці виявили літературу, в якій заперечується право України на державність та існування народу, його мови.

Виявлено брошури та книжки ксенофобського і ненависницького змісту з образливими вигадками про інші національності та релігії.

СБУ

"Крім того, СБУ вивчає походження зразків символіки «великого войска Донского», яку виявили в одному з підсобних приміщень Івано-Франківської єпархії УПЦ (МП). Зокрема, йдеться про шеврони цього незаконного збройного формування, яке у 2014 році допомогло РФ окупувати частину Донецької та Луганської областей", - йдеться в повідомленні.

СБУ

Читайте також: СБУ проводить обшуки у Івано-Франківській єпархії УПЦ

 
Нагадаємо, раніше Служба безпеки України провела обшуки приміщень УПЦ МП на Буковині. Там виявили документи, які підтверджують наявність російського громадянства у керівництва єпархіальних структур. Також викрито листування керівників єпархії зі своїми московськими кураторами, в яких вони отримують "методички" щодо "особливостей" проведення церковних літургій після повномасштабного вторгнення".