UA / RU
Підтримати ZN.ua

В "Укренерго" розповіли, чи вплинула нічна атака БпЛА на функціонування української енергосистеми

Там також закликають українців зберігати інформаційну тишу щодо того, в які об'єкти влучають окупанти. 

Голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький розповів, що нічний удар росіян по Одеській області не вплинув на роботу української енергосистеми, зараз вона функціонує стабільно. Під час телемарафону він наголосив, що не називатиме енергооб'єкт, в який влучили окупанти, а також закликав українців зберігати інформаційну тишу в цьому питанні. 

Кудрицький лише зауважив, що йдеться про об'єкт регіонального значення. 

Він також розповів, що окупанти намагаються атакувати енергооб'єкти переважно біля великих міст, на що вказує зокрема й досвід минулого року. Як наслідок, енергетики приділяють особливу увагу інфраструктурі, розміщеній саме в таких регіонах. 

Читайте також: Зеленський вважає, що енергетичний терор цього року не буде таким масштабним, як минулого

Нагадаємо, в ніч на 18 листопада росіяни запустили по Україні 38 дронів-камікадзе. Захисникам вдалося збити 29 БпЛА. Як наслідок, є "прильоти" по енергетичній інфраструктурі в Одеській області. Наразі без світла там знаходяться 2 тисячі сімей, повідомили у ДТЕК. 

Президент Володимир Зеленський вже попередив окупаційну сторону, що такі атаки не залишаться без відповіді ЗСУ. До цього з подібними заявами виступали також очільник воєнної розвідки Кирило Буданов та міністр оборони Рустем Умєров, аргументуючи, що ударний потенціал нашої країни збільшився.