UA / RU
Підтримати ZN.ua

В української сторони досі немає документів на "путінську гуманітарку"

Без відповідної документації прийняття гуманітарного вантажу з РФ буде неможливим.

Співробітники Державної прикордонної служби України і митники не отримали документації від російської сторони для проходження гуманітарного вантажу, призначеного жителям Донбасу.

"Станом на 10.00 українські прикордонники і митники не отримали документацію для проходження гуманітарного вантажу", - повідомив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

Колона з "гуманітаркою" з Росії для жителів Донбасу почала рух з місця стоянки в бік кордону двох держав.

Організатори відправки вантажу повідомили, що 17 серпня ближче до кордону під'їдуть перші 16 Камазів. При цьому перетин контрольно-пропускного пункту 17 серпня не планується.

Раніше повідомлялося про те, що міністр соціальної політики України Людмила Денисова підписала наказ про визнання вантажу Міжнародного комітету Червоного хреста гуманітарною допомогою.

"У відповідності зі статтями 4 і 5 Закону України "Про гуманітарну допомогу" з урахуванням ініціативи президента України Петра Порошенка щодо отримання гуманітарної допомоги в рамках міжнародної гуманітарної місії під егідою Міжнародного комітету Червоного хреста визнати вантаж з гуманітарною допомогою згідно додатком", - сказано в документі.

Напередодні російська сторона погодилася на умови Києва з доставки гуманітарної допомоги з РФ в Донбас для мирного населення.

Росія направила в Україну 280 напівпорожніх вантажівок з гуманітарною допомогою. У четвер ввечері, 14 серпня, російська автоколона звернула з федеральної траси "Дон" (Москва - Ростов-на-Дону - Новоросійськ) і зупинилася в поле приблизно в 35 кілометрах від російсько-українського кордону. Вантажівки знаходилися там до цих пір.

При цьому гуманітарна допомога, спрямована українською владою в Донбас, прибула в Сєвєродонецьк та Старобільськ на Луганщині. Вчора представники Червоного хреста повинні були почати перевірку вантажу для подальшого транспортування його мирним жителям в зону АТО. !zn