UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні завтра потеплішає, у багатьох регіонах пройдуть дощі

Синоптики прогнозують у деяких областях мокрий сніг.

В Україні з четверга, 26 жовтня, очікується потепління, у багатьох областях пройдуть дощі, місцями мокрий сніг, повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в Facebook.

Вона зазначила, що атмосферний вологий фронт переміститься в Україну завтра, у зв'язку з чим у більшості регіонів пройдуть дощі.

"У східних областях - Харків, Луганськ, Донецьк - опади більш ймовірні аж надвечір. У південній частині, швидше, обмежиться щільною хмарністю. Дощі в північних районах Житомирщини, Київщини, Чернігівщини, Сумщини можуть змішуватися з мокрим снігом", - повідомила Діденко.

За її словами, з завтрашнього дня температура повітря стане вище.

Так, на заході України, а також у Вінницькій, Житомирській, Київській, Одеській, Миколаївській і Херсонській областях денна температура повітря складе +9 +14 градусів. На сході і в більшості центральних областей +4 +9 градусів. Ніч на 26 жовтня буде ще холодної - від 4 тепла до 3 градусів морозу.

"У Києві також найближча ніч - холодна, 0-2 градуси тепла, однак вдень відчутно потеплішає. В столиці очікується до +11 градусів. Проте в Києві збільшиться хмарність та прийдуть дощі. Вранці навіть можливий мокрий сніг, бо повітря ще не встигне прогрітися", - зазначила синоптик.

Раніше повідомлялося про те, що Землю накрили дві магнітні бурі. Як заявили вчені, їм вдалося зафіксувати два щільних потоки сонячного вітру, які призводять до магнітних бур. Так, мала магнітна буря накрила планету 24 жовтня, а помірна - 25 жовтня.