UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні закрили за день 5300 гральних закладів

Уряд запустив гарячу лінію для скарг на роботу гральних закладів.

Минулого тижня по всій території України протягом одного дня закрили понад 5300 гральних закладів. Про це заявив Прем'єр-міністра України Олексій Гончарук у Facebook.

"Тіньова економіка завдає нашій країні серйозного збитку. Уряд має абсолютну політичну волю рухатися в напрямку детінізації. Минулого тижня ми за 1 день закрили понад 5300 гральних закладів по всій території України. Чутки про те, що хтось десь знову відкрився - неприпустима історія. Ми звернулися до людей із закликом фіксувати можливі випадки відновлення роботи ігрових залів", - пише він.

За словами Гончарука, на урядову гарячу лінію надійшло кілька повідомлень і була миттєва реакція - закрили 4 нелегальні гральні зали завдяки зверненню людей.

"Дзвінки на гарячу лінію безкоштовні: 1545 (категорія №5)", - додав прем'єр-міністр.

Раніше Олексій Гончарук заявив, що уряд виключив можливість поширення грального бізнесу під виглядом державних лотерей.

Як повідомлялося, президент Володимир Зеленський натякнув, що сьогоднішні кардинальні кроки з припинення роботи грального бізнесу в Україні під виглядом державних лотерей, є помстою за відмову депутатів напередодні підтримати закон про легалізацію грального бізнесу в Україні.

Нагадаємо, 19 грудня Верховна Рада України відхилила в першому читанні і відправила на доопрацювання законопроект Зеленського про легалізацію грального бізнесу в Україні, який пропонував ввести систему ліцензування діяльності у сфері азартних ігор з диференційованим розміром плати за ліцензії в залежності від виду діяльності, а також жорсткі вимоги до стабільності і забезпечення виплат виграшів.