UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні за три роки до кримінальної відповідальності притягли 18 генералів і адміралів російської армії

У тому числі міністра оборони РФ і очільника Генштабу.

Управління з розслідування злочинів проти основ національної безпеки, миру, безпеки людства та міжнародного порядку за три роки затримало 30 осіб і наклало арешт на майно загальною вартістю 120 млн гривень, повідомляють "Українські новини" з посиланням на звіт Головної військової прокуратури.

Так, до кримінальної відповідальності притягнуті 18 генералів і адміралів Збройних сил Російської Федерації, у тому числі міністр оборони РФ Сергій Шойгу та начальник Генерального штабу ЗС РФ Валерій Герасимов.

1 вересня минулого року Печерський районний суд Києва дав згоду на затримання міністра оборони РФ Сергія Шойгу з метою приводу його в суд, де буде вирішено питання про його арешт. 5 серпня 2015 року Шевченківський районний суд Києва ухвалив аналогічне рішення щодо голови Генерального штабу ЗС РФ Валерія Герасимова.

Нагадаємо, 22 серпня генеральний прокурор України Юрій Луценко оприлюднив частину доказів причетності російських посадових осіб до організації антидержавних виступів в Україні в 2014 році, а також дав зрозуміти, що ГПУ збирає матеріали для повідомлення про підозру президенту РФ Володимиру Путіну та прем'єр-міністру РФ Дмитру Медведєву.

За даними Генеральної прокуратури України, за результатами розслідування агресивної війни Росії проти України до кримінальної відповідальності притягнуто 89 осіб, у тому числі 43 громадянина РФ. Українські суди винесли вироки стосовно 25 осіб, серед яких дев'ять російських громадян.