UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні скоро запустять новий вид тестування на COVID-19 – Ляшко

Нові тести будуть набагато доступнішими, ныж ті, що роблять зараз.

Найближчим часом в Україні почнуть тестувати на наявність COVID-19 з допомогою нових ІФА-тестів (методом імуноферментного аналізу), заявив увечері 13 травня в ефірі "Українського радіо" головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

"Імуноферментний аналіз значно розширить тестування в Україні. Оскільки ІФА-тестування набагато доступніше, на відміну від ПЛР-тестування (методу полімеразної ланцюгової реакції - ред.). А це означає і розширення груп, які треба буде тестувати", - пояснив він.

За словами Ляшка, в Україні також збільшать кількість приладів для проведення ПЛР-тестування.

"Нам часто дорікають, що Україна мало тестує. Звичайно, ми не тестуємо стільки, як Німеччина чи США, але враховуючи наші потужності, адже в лютому ми могли тестувати 200-500 зразків. Зараз ми можемо тестувати 10 тисяч зразків на добу", - пояснив головний санітарний лікар.

Читайте також: Зеленський анонсував зняття ряду карантинних заходів 22 травня

Чиновник зазначив, що сьогодні в Україні проводять від 7 до 8 тисяч ПЛР-тестувань на добу.

Як зазначав епідеміолог Михайло Фаворов, тести на коронавірус, які застосовувалися на початку пандемії, були недостатньо точними і давали 20% помилкових результатів, що відбивалося на українській статистиці.

Також раніше повідомлялося, що Центр громадського здоров'я при Міністерстві охорони здоров'я України забракував вітчизняні ПЛР тести на коронавірус, куплені Офісом президента