UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні почали будівництво розвідувального центру європейського рівня

За словами Олександра Турчинова, сьогодні зовнішня розвідка для виконання своєї роботи повинна мати сучасні технології.

В Україні розпочалося будівництво оновленої штаб-квартири державної зовнішньої розвідки європейського рівня. При цьому Служба зовнішньої розвідки України рухається у напрямку розвитку та використання сучасних технологій при виконанні завдань. Про це повідомила прес-служба Ради національної безпеки та оборони, зазначивши, що при закладанні фундаменту розвідцентру був присутній секретар РНБО Олександр Турчинов.

"Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов взяв участь у церемонії закладання фундаменту першої будівлі оновленої штаб-квартири української зовнішньої розвідки", - йдеться у повідомленні.

Сам Турчинов заявив, що у сьогоднішніх умовах розвідка повинна мати сучасні технології для реалізації поставлених Українською державою завдань.

"У нинішніх умовах жорсткого протистояння розвідтовариство повинно мати сучасні технології реалізації поставлених державою завдань. СЗРУ впевнено рухається у цьому напрямку, відпрацьовується передова технологія космічної розвідки з використанням напрацювань вітчизняних фахівців, серйозні кроки зроблено у кібернетичній та в інших складових розвідувальної діяльності", - зазначив Турчинов.

За його словами, сьогодні в Україні збільшується фінансування сектору безпеки та оборони. Завдяки чому розпочато будівництво сучасного розвідцентру європейського рівня.

Нагадаємо, на початку жовтня активісти політичної партії "Національний корпус" прийшли під будівлю Служби безпеки України з вимогою відсторонити першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочко від посади на час розслідування його можливих зв'язків з Російською Федерацією.

Як повідомляли журналісти Bihus.info, новопризначений заступник голови зовнішньої розвідки Сергій Семочко придбав нерухомість на понад 200 мільйонів гривень, має бізнес в анексованому РФ Криму, а його родичі - російські паспорти. 3 жовтня детективи НАБУ відкрили проти нього справу за статтею 368 Кримінального кодексу України – незаконне збагачення.

Водночас, придбання Семочком нерухомості співпало у часі з його роботою в економічній контррозвідці СБУ та скандалом навколо "кришування" фармринку. Зокрема, через листи за підписом Семочка були призупинені поставки медпрепаратів для діалізу, внаслідок чого померли близько 200 людей.