UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні оголосили штормове попередження

На території країни пануватиме циклон із хуртовинами і сильними снігопадами, він піде за два дні.

Синоптики прогнозують погіршення погодних умов у вівторок, 11 грудня: сильні дощі, туман, та пориви вітру 15-20 м/с. В Україні оголошено штормове попередженні, йдеться у повідомленні Укргідрометцентру на сторінці в Facebook.

Зокрема, вночі та вранці у північних та центральних областях країни очікується туман, видимість 200-500 метрів, на Приазов'ї вдень дощитиме, на півдні пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с.

У середу та четвер, 12-13 грудня, очікується погіршення погодних умов. Зокрема, 12 грудня у Чернігівській, Київській, Житомирській, Черкаській, Полтавській, Кіровоградській і Миколаївській областях сильний сніг, налипання мокрого снігу, хуртовини, пориви вітру 15-20 м/с. Приріст снігового покриву сягатиме 12-20 см.

Вночі 12 грудня у Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській і Дніпропетровській областях очікуються сильні опади, переважно у вигляді дощу. А 13 грудня в Україні, окрім східних областей, Прикарпаття та Закарпаття, сніжитиме. На дорогах країни ожеледиця.

1 грудня у Вишневому Київської області під тиском снігу, що випав, обвалився дах спортивного комплексу загальноосвітньої школи №4. На момент обвалення у залі перебували 30 дітей, тренери встигли вивести їх. Спортивну арену Favorite Fit здали в експлуатацію 23 травня 2018 року, на її будівництво витратили менше вісьмох місяців. Об'єкт будувався при школі Вишневого за сприяння Київської ОДА.

Наступного дня поліція затримала трьох підозрюваних: директора фірми-генпідрядника будівництва, виконроба та підприємця, який здійснював технічний нагляд. Відкрито провадження за ч.1 статті 275 (порушення правил безпечного використання промпродукції або безпечної експлуатації будівель і споруд) і ч.5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.