UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні немає епідемії грипу – МОЗ

Однак епідемічні пороги наразі перевищені у дев'яти областях країни.

В Україні за минулий тиждень на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) захворіли понад 213 тисяч людей. Як заявили у Міністерстві охорони здоров'я, в країні немає епідемії грипу, але епідемічні пороги перевищені у дев'яти областях: Хмельницькій, Житомирській, Київській, Чернігівській, Сумській, Харківській, Луганській, Донецькій та Одеській.

У прес-службі відомства повідомили, що показник захворюваності становить 553,5 на 100 тисяч населення - на 6,7% більше епідемічного порогу по Україні. Але перевищення епідпорогу не означає, що у вказаних областях є епідемія грипу, наголосили у МОЗ.

Вказується, що серед тих, хто захворів протягом звітного тижня - 66,5% становлять діти віком до 17 років. Порівняно з минулим тижнем рівень захворюваності серед дорослих та дітей збільшився на 7,2% та 3,6% відповідно.

У МОЗ також повідомили, що померли двоє людей із групи ризику: внаслідок вірусу грипу типу А (Н3N2) і коронавірусу. Загалом в Україні спостерігається середня інтенсивність епідемічної активності грипу і ГРВІ та їх регіональне географічне поширення.

Як повідомлялося, від грипу померли дві людини: дев'ятирічна дівчинка, яка не мала щеплення від грипу, а також 62-річна жінка. Харків'янка не була вакцинована від грипу та по допомогу до лікарів не зверталася, попри те, що мешкала неподалік від міської поліклініки.