UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні не виробляється 80% радіоелектронної елементної бази для високотехнологічних озброєнь

Ситуація у сфері фінансування заходів щодо розвитку ОПК залишається жалюгідною.

за найскромнішими оцінками, на сьогодні в Україні не виробляється 80% радіоелектронної елементної бази, яка використовується у високотехнологічній військовій техніці та озброєнні. Про це у своїй статті для DT.UA пише Дмитро Менделєєв.

Автор зазначає, що у сфері фінансування заходів щодо розвитку ОПК склалася важка ситуація. Це не дозволяє українським підприємствам освоїти виробництво лопатей для вертольотів, надвисокочастотних приладів для РЛС протиповітряної оборони та зенітно-ракетних комплексів (незважаючи на те, що про це говориться вже три роки поспіль).

"Загалом же, в Україні, за найскромнішими оцінками, не виготовляється 80% радіоелектронної елементної бази для літаків, вертольотів, ЗРК та інших високотехнологічних виробів. Перспективи ж вирішення цих питань туманні", – констатує автор.

За словами Менделєєва, даним питанням не приділили увагу у Держпрограмі реформи та розвитку ОПК до 2021 року, прийнятій урядом.

"Відповідно, і профінансувати хоч що-небудь з вищевказаного з коштів держбюджету навіть у 2018 році буде дуже проблематично", – підсумовує він.

Детальніше про проблемних питаннях діяльності оборонно-промислового комплексу України читайте у статті "Наказано вичавити..." у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".