UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні найближчої доби очікуються мокрий сніг та дощі

Місцями буде сильний вітер та заметіль.

В Українському гідрометцентрі прогнозують у п'ятницю, 31 січня, снігопади та дощі в більшості областей. Температура повітря від -5 градусів вночі до +8 градусів вдень, передають "Українські новини".

Так, в Києві завтра буде хмарна погода, мокрий сніг і дощ, вітер південно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі -1...+1 градус, вдень +2...+4 градуси.

У західних регіонах країни хмарно, вночі невеликий, вдень помірний мокрий сніг і дощ, вітер південно-західний, 7-12 м/с, пориви 15-20 м/с. Температура вночі +2...-3 градуси, вдень +1...+6 градусів. У Карпатах значний сніг, температура вночі 0...-5 градусів, вдень 0...-5 градусів.

У північних областях хмарно, дощ і мокрий сніг, на дорогах місцями ожеледиця, вітер південно-західний, 7-12 м/с. Температура вночі +2...-3 градуси, вдень +1...+6 градусів.

У центрі хмарно, вдень невеликий дощ та мокрий сніг, вітер південно-західний, 7-12 м/с. Температура вночі +2...-3 градуси, вдень 0...+6 градусів.

У східних регіонах буде хмарно з проясненнями, сухо, лише вдень на Харківщині невеликий дощ і сніг, вітер західний, 7-12 м/с. Температура вночі +2...-3 градуси, вдень 0...+3 градуси.

На півдні хмарно з проясненнями, сухо, тільки вдень в Одеській і Миколаївській областях невеликий дощ і мокрий сніг, вітер південно-західний, 7-12 м/с. Температура вночі +2...-4 градуси, вдень +3...+8 градусів.

У Криму також хмарно з проясненнями, без опадів. Температура вночі +2...-3 градуси, вдень +3...+8 градусів.

Як поінформували в Держслужбі з надзвичайних ситуацій, завтра вдень на Заході України можуть бути пориви вітру до 20 м/с, у Карпатах очікується заметіль.

Раніше повідомлялося, що висока температура повітря у Києві в грудні неодноразово била рекорди за 139 років метеорологічних спостережень.

За прогнозами, Україна не потрапляє в групу країн, де буде зовсім кепсько унаслідок глобального потепління. Але межу 1,5°С Україна вже перетнула. Систему порушили, що призвело до збільшення кількості небезпечних погодних явищ. Докладніше про глобальне потепління читайте у матеріалі Ольги Скрипник "Світлана Краковська: "Погоду нам диктує океан"".