З 1 січня 2018 року в Україні набирають чинності європейські вимоги до якості какао і шоколаду, повідомила заступник міністра аграрної політики та продовольства з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева.
У відповідності з Директивою №2000/36/ЄС Європейського парламенту та Ради ЄС, "шоколадом" може називатися тільки той продукт, який містить не менше 35% какао-продуктів, у молочному шоколаді має бути не менше 25% какао-продуктів не менше 14% молочних продуктів, в білому – не менше 20% какао-масла та не менше 14% молочних продуктів. В шоколадній цукерці з начинкою - не менше 25% шоколаду.
Згідно європейським вимогам, какао може називатися продукт, в якому масова частка какао-масла становить не менше 20%.
Крім того, забороняється додавання ароматизаторів у ці продукти.
Для забезпечення належної інформованості споживачів ці вимоги поширюються на маркування продуктів з какао і шоколаду.
За словами заступника міністра, для виробників, рецептури яких затверджені, до 1 липня 2019 року діятиме перехідний період.
Детальніше про проблеми з впровадженням Угоди про асоціацію України і ЄС читайте у матеріалі Володимира Устименка "Угода про асоціацію з ЄС: можливості та ризики" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".