UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні госпіталізували двох осіб з підозрою на "китайський" коронавірус

Однак, попередній діагноз - ГРВІ.

Станом на 3 лютого, в Україні госпіталізовано двох осіб, яких лікарі перевіряють на зараження коронавірусом із Китаю, повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров'я. Обидві людини звернулися до лікарів самостійно.

"1 лютого до аеропорту Бориспіль звернулися 2 пасажири щодо підозри на захворювання 2019-nCoV. За результатами огляду встановлено попередній діагноз ГРВІ. Враховуючи, що ці пасажири прибули з Китаю, вони були госпіталізовані до інфекційного відділення Олександрівської лікарні у м. Києві", - йдеться у повідомленні.

Водночас у МОЗ зазначили, що 2 лютого до країни прибув літак із китайського міста Санья зі 128 пасажирами на борту та 21 членом екіпажу. Медпрацівники ні в кого із них не виявили підвищеної температури тіла. Окрім того, всі пасажири літака заповнили відповідні анкети, що дозволять встановити за ними медико-санітарне спостереження.

Кабінет міністрів України затвердив План запобігання занесенню і поширенню на території України нового коронавірусу з Китаю. Уряд зобов'язав провести навчання в медичних закладах щодо готовності прийняти потенційних хворих. Міністерство охорони здоров'я буде здійснювати контроль процесу методологічно.

Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах коронавірусу 2019-nCoV "надзвичайною ситуацією в області суспільної охорони здоров'я, що має міжнародне значення". У ВООЗ побоюються, що вірус потрапить на територію країн зі слабкою системою охорони здоров'я.

Згідно з останніми даними, від нового коронавірусу померла 361 особа, заразилися – 16 762 людини.

Вперше цей коронавірус діагностували у грудні минулого року. Новий коронавірус став сьомим вірусом такого типу, якими може заразитися людина.

Влада КНР запровадила жорсткий карантин в Ухані та інших містах, де зафіксовано спалах захворювання. Вильоти туристичних груп з Китаю припинені.

Докладніше про коронавірус читайте в матеріалі Лідії Суржик "Академік Володимир Широбоков: "Мікроби не прощають легковажності".