UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні - день жалоби за загиблими військовими, о 12:00 - хвилина мовчання

В Україні лише за один день загинуло більше 50 військових. Країна вшановує пам'ять героїв.

Президент України Петро Порошенко своїм указом оголосив неділю, 15 червня, днем жалоби за загиблими під час антитерористичної операції на сході України.

У день жалоби по всій Україні в 12:00 пам'ять загиблих вшанують хвилиною мовчання.

Також буде приспущено державні прапори на адміністративних будівлях, скасовані розважально-концертні заходи, спортивні змагання, внесено відповідні зміни до програм теле - та радіопередач.

Указ про день жалоби підписаний "у зв'язку з трагічною загибеллю військовослужбовців 14 червня 2014 року, з метою вшанування пам'яті всіх військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу - учасників антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях, які загинули, захищаючи незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, і пам'яті мирних жителів, які стали жертвами терористів на сході України".

Як повідомлялося, 14 червня військово-транспортний літак Повітряних Сил Збройних Сил України Іл-76 при заході на посадку на аеродром Луганськ був підбитий терористами. На борту літака, крім 9 членів екіпажу, перебували 40 військовослужбовців. Всі вони загинули. Крім того, в Маріуполі в результаті мінометного обстрілу загинули п'ять українських прикордонників. !zn

Читайте також:

Порошенко оголосив жалобу за загиблими в небі над Луганськом і скликав РНБО

ГПУ підтвердила загибель 49 осіб у збитому в Луганську ІЛ-76

США підтвердили, що три танки на Донбасі були російськими

Генсек НАТО стурбований російськими танками на Донбасі