UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні через грози та шквали знеструмлено понад 200 населених пунктів

В Івано-Франківській області були підтоплені 79 приватних житлових будинків.

В Україні в ніч на п'ятницю, 29 червня, через грози та пориви вітру знеструмлено понад 200 населених пунктів у семи областях. Як повідомили в прес-центрі Державної служби з надзвичайних ситуацій, найбільше міст і сіл залишилися без світла у Полтавській області – 58 населених пунктів.

"З 28 на 29 червня внаслідок ускладнення погодних умов (гроза, пориви вітру) через спрацювання системи захисту ліній електропередач знеструмлено 204 населених пункти у семи областях (Полтавська - 58 н.п., Луганська - 51 н.п., Чернівецька - 45 н.п., Тернопільська - 20 н.п., Дніпропетровська - 17 н.п., Кіровоградська - 11 н.п., Запорізька - 2 н.п.)", - йдеться в повідомленні.

До відновлення електропостачання залучено бригади обленерго. Також наголошується, що в селі Рубіжне Луганської області внаслідок дощів та поривів вітру пошкоджено покрівлі 11 житлових будинків, повалено понад 100 дерев.

Крім того, у п'яти районах Івано-Франківської області через дощ були підтоплені 79 приватних житлових будинків (рівень води 5-10 см) і дев'ять об'єктів соціально-виробничої сфери. Станом на 7:00 ранку вода зійшла, підтоплень житлових будинків немає.

Раніше повідомлялося, що в п'ятницю, 29 червня, в Україні очікуються короткочасні дощі, грози, в окремих районах град та шквали 15-20 м/с. У західних і центральних областях місцями сильні дощі, на сході країни та в Приазов'ї вдень без опадів. Синоптики також спрогнозували зниження температури повітря у більшості регіонів.