UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні 90% будівель не пристосовані до потреб інвалідів – Рева

Для урегулювання цієї проблеми до Верховної Ради внесено цілу низку законопроектів, стверджує міністр соцполітики.

В Україні понад 90% будівель та споруд не відповідають нормам доступності та не пристосовані до потреб осіб з інвалідністю, йдеться у зверненні міністра соціальної політики Андрія Реви з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю.

"Станом на сьогодні більш ніж 90% будівель та споруд не відповідають нормам доступності та не пристосовані до потреб осіб з інвалідністю і для урегулювання цієї проблеми протягом останніх двох років до Верховної Ради внесено цілу низку проектів законів, прийняття яких посилить відповідальність посадових осіб", - йдеться в заяві на сайті Мінсоцполітики.

Міністр також додав, що урядовці вносять зміни до трудового законодавства, за якими роботодавців мають стимулювати брати на роботу інвалідів у випадку існуючих альтернативних варіантів виконання нормативу робочих місць.

Також Рева повідомив про те, що у 152 реабілітаційних установах, що діють у системі відомства та органів соціального захисту, минулого року отримали послуги 17 033 особи з інвалідністю, з них 14 216 дітей.

Як відомо, у неділю, 3 грудня, відзначається Міжнародний день людей з інвалідністю.

Нагадаємо, що в Україні 26 жовтня набув чинності закон, що передбачає збільшення штрафів за незаконне паркування на місцях для осіб з інвалідністю. Згідно з законом, за зупинку або стоянку автомобіля на таких місцях доведеться заплатити від 1020 до 1700 гривень.