UA / RU
Підтримати ZN.ua

В "Укравтодорі" повідомили, на яких дорогах протестуючі продовжують перекривати рух

Сьогодні мітингувальники перекрили дороги у шістьох областях.

У різних областях України сьогодні продовжуються акції протесту, що супроводжуються перекриттям руху транспорту на автодорогах державного значення. Про це повідомляє у середу, 21 листопада, на своїй сторінці у соцмережі Facebook Державне агентство автомобільних доріг ("Укравтодор").

Зазначається, що завершилися акції протесту з перекриттям доріг у Вінницькій, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Київській, Полтавській, Рівненській, Харківській та Черкаській областях. Станом на сьогоднішній ранок тривають акції протесту з частковим блокуванням руху у таких областях:

Волинська: автодорога М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече, км 140+300 (село Княгининок Луцького району);

Львівська: автодорога М-06 Київ – Чоп, 500+900 (село Старий Милятин Буського району) та км 585+900 (село Розвадів Миколаївського району);

Одеська: автодорога М-05 Київ – Одеса, км 450+500;

Тернопільська: автодорога М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам'янка, км 154;

Хмельницька: автодороги Н-03 Житомир – Чернівці, км 285+432 (село Смотрич, К.-Подільського району) та Н-25 Городище – Рівне – Старокостянтинів, км 249+320 (місто Шепетівка).

Повідомляється також, що з 19 листопада триває акція протесту жителів міста Сміла Черкаської області на км 207 а/д Н-01 Київ – Знам'янка (виїзд зі Сміли в напрямку Знам'янки). Протестувальники незгодні зі встановленими тарифами на газопостачання у місті.

На місці події знаходяться наряди працівників патрульної поліції.

Нагадаємо, що активісти всеукраїнського руху "АвтоЄвроСила" у вівторок, 20 листопада, розпочали безстрокову всеукраїнську акцію "За доступне авто!". У межах акції власники авто на "єврономерах" блокують дороги у деяких областях країни, а також проводять акцію біля пунктів пропуску на кордоні України.

Активісти вимагають накласти вето на законопроекти №8487 і №8488. Зокрема, прибрати коефіцієнт віку для машин з Європейського союзу в розрахунку вартості акцизу. Згідно з прийнятими законами, чим "старший" автомобіль, тим вище ставка.