UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україну прийшло потепління, але морози повернуться

Температура повітря на заході та сході України радикально різна.

У західних областях України потепліло до +5, а на сході країни ще залишаються сильні морози до мінус 27.

Про це повідомляє відомчий сайт Укравтодору з посиланням на Український гідрометцентр.

Невеликий сніг очікується в Київській, Рівненській областях, а в Закарпатській області пройде дощ. У Львівській області місцями сніг з дощем, а в Одеській області - туман.

Температура повітря на сході та заході спостерігається з різкими перепадами, в західних областях від -4 до +5, а в східних - від -19 до -27. На решті території країни коливається від -6 до -12.

У Запорізькій, Луганській, Закарпатській, Львівській та Чернігівській областях дорога місцями засніжена, але у всіх інших регіонах сухо.

Читайте також: В Україну йдуть морози до мінус 25°

На перевальних ділянках доріг в Закарпатській області місцями невеликий дощ, у Львівській області місцями сніг.

Проїзд усіма ділянками доріг державного значення забезпечений.

На сьогодні синоптики прогнозували сніг в чотирьох областях. На заході країни, зокрема в Чернівецькій області, потеплішає до +8.

Після потепління погода в Україні принесе нову порцію снігопадів, а після цього знову вдарять морози - чергового похолодання слід очікувати в кінці січня.

У Києві 21-22 січня буде без істотних опадів, тільки вночі 21 січня пройде невеликий сніг. Температурі 21 січня вночі 5-10° морозу, вдень від 1° морозу до 4° тепла; 22 січня вночі від 3° морозу до 2° тепла, вдень 2-7° тепла.