UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україну доставлять останній транш оборонної допомоги від США

Президент США Джо Байден ще наприкінці серпня вирішив надати Україні допомогу у розмірі $60 млн на оборонні витрати та послуги Міноборони, військову освіту та навчання.

Найближчими днями в Україну доставлять останній транш оборонної допомоги від США на $60 млн, включаючи стрілецьку зброю та боєприпаси, повідомляє "Укрінформ" із посиланням на прес-секретаря Пентагону Джона Кірбі.

"Я думаю, ви знаєте, що президент Байден затвердив пакет оборонної допомоги для України у розмірі $60 млн. Останні елементи цієї допомоги будуть доставлені в Україну цього тижня", - сказав він.

Кірбі додав, що так США посилюють оборонні можливості українського війська.

Кірбі повідомив, що у США стурбовані переміщенням російських військ у районі кордону з Україною та закликають Москву прояснити свої наміри. У свою чергу виконувач обов'язків заступника глави місії США при ОБСЄ Елізабет Розенсток-Сіллер закликала Росію припинити агресію та виконувати свої зобов'язання щодо припинення війни на Донбасі.

Читайте також: Сьогодні Україна отримала другий транш від МВФ – голова НБУ

Напередодні Вашингтон повідомив російських офіційних осіб про "можливі наслідки" за "незвичну військову активність поблизу України".