UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні зменшилась кількість областей у «помаранчевій» зоні

У Дніпропетровській та Кіровоградській областях покращилась динаміка рівня госпіталізації хворих на COVID-19.

В Україні станом на  28 вересня  міністерство охорони здоров’я відносить до «помаранчевої» зони карантину чотири області: Донецьку, Тернопільську, Черкаську, Чернівецьку області, згідно з даними МОЗ.

Захворюваності на COVID-19 в Україні загалом становить 212 на 100 тисяч населення  (при визначеному показнику 75 на 100 тисяч населення).

Найвищий рівень захворюваності переважає у Луганській області – 469, Чернівецькій - 451, Харківській областях  - 319 на 100 тисяч населення.

Динаміку рівня госпіталізацій впродовж трьох днів перевищено у Черкаській - 73,8%., Донецькій області - 68,1%, Тернопільській - 50,3%,

Показник завантаженості ліжок із киснем перевищено у Чернівецькій області 67,1% при нормі 65%.

У всіх регіонах України з 23 вересня встановлений "жовтий" рівень епідбезпеки. В "жовтої" зоні забороняється очне навчання в закладах освіти, де недостатньо вакцинованих працівників, крім дитсадків і 1-4 класів, а також накладаються обмеження на роботу закладів харчування, кінотеатрів, спортзалів і фітнес-центрів.

Читайте також: Коронавірус в Україні: тренд на зростання кількості госпіталізацій зберігається

Міністерство охорони здоров'я України підготувало проєкт наказу про Перелік професій, виробництв та організацій, працівники яких мають вакцинуватись обов'язково.