UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні з'явилася інтерактивна карта з пунктами тестування на коронавірус

Карту розмістили на сайті Міністерство охорони здоров'я.

В Україні створили інтерактивну карту пунктів, де можна протестуватися на коронавірус, повідомив під час брифінгу очільник відомства Максим Степанов. Всього в Україні функціонує понад 2 тисячі таких пунктів.

“Якщо ви потребуєте тестування, не чекайте, йдіть і тестуйтеся. Все це безкоштовно. Будь-яка людина, у якої є будь-які симптоми респіраторного захворювання, може здати відповідний тест. Окрім того, це стосується всіх громадян, які мали контакт із захворілою людиною - так само, будь ласка, тестуйтеся”, - зазначив Степанов.

Вказано, що всього в Україні функціонує 2 373 пункти тестування, які верифіковані Міністерством охорони здоров’я. Вони забезпечують організацію забору біологічного матеріалу для проведення лабораторних досліджень на коронавірус методом ПЛР. Також у пунктах можуть проводити експрес-тестування на визначення в організмі антигену.

Степанов також зазначив, що тепер здати біологічний матеріал для ПЛР-тесту можна і в сімейного лікаря. Вони можуть проводити експрес-тестування.

Інтерактивна карта розміщена на сайті МОЗ

Читайте також: Кабмін дозволив припинити самоізоляцію після негативного результату тесту на антиген COVID-19 при перетині КПВВ

В Україні протягом неділі, 17 січня, виявили 3 034 нових випадки COVID-19. Це найменша кількість діагностованих випадків в країні протягом останніх трьох місяців. Протягом доби було проведено 13 247 тестувань.

Водночас Максим Степанов заявив про те, що за минулий тиждень в Україні з діагнозом “коронавірус” були госпіталізовані 13 555 українців. За його словами, це майже на півтори тисячі менше, ніж позаминулого тижня.

З 8 до 24 січня діють посилені карантинні обмеження - локдаун. Працювати можуть тільки продуктові магазини, аптеки, банки, заправки, транспорт, а торгувати можна тільки певними групами товарів. ZN.UA зібрало докладний список заборон. Також розповіли, що уряд дозволив продавати під час посиленого карантину.