UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні запрацювали пункти вакцинації ще на трьох залізничних вокзалах

На вокзалах також працюють пункти експрес-тестування на COVID-19.

В Україні відкрили центри вакцинації від COVID-19 ще на трьох залізничних вокзалах: у Рівному, Хмельницькому та Ужгороді, інформує пресслужба "Укрзалізниці".

"З 23 жовтня планується розгорнути пункт щеплення ще на вокзалі в Івано-Франківську. В центрах вакцинації пасажири та всі охочі можуть безкоштовно зробити щеплення проти COVID-19", – йдеться в повідомленні.

З четверга, 21 жовтня пункти вакцинації почали працювати на семи вокзалах: у Києві (два пункти), Львові, Харкові, Одесі, Дніпрі, Ніжині та Коростені.

На 10 залізничних вокзалах цілодобово працюють пункти експрес-тестування на COVID-19: у Києві, Львові, Харкові, Одесі, Дніпрі, Запоріжжі, Мукачеві, Кривому Розі, Вінниці та Полтаві (станція "Полтава-Київська"). У них невакциновані пасажири можуть зробити експрес-тест і отримати довідку, що в разі негативного результату буде підставою для посадки в поїзд.

ZN.UA

Нині в Україні залізничні перевезення у далекому сполученні дозволяються лише  пасажирам за наявності сертифікату про вакцинацію або негативного ПЛР-тесту.

Читайте також: В МОН назвали кількість педагогічних працівників, які пройшли повний курс вакцинації від COVID-19

Докладніше про обов'язкову вакцинацію в Україні читайте в статті Алли Котляр "Вакцинальна кампанія: як владі завоювати довіру людей".