UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні закривають частину морських портів

Зокрема, йдеться про порти Бердянська, Маріуполя, Скадовська та Херсона.

Частину українських морських портів закривають у зв’язку із повномасштабною війною. Йдеться передусім про порти Бердянська, Маріуполя, Скадовська та Херсона. Відповідне рішення ухвалило Міністерство інфраструктури у зв’язку з неможливістю обслуговувати судна і пасажирів, проводити вантажні, транспортні та інші пов’язані з цим види господарської діяльності. 

"Ми неодмінно поновимо роботу зазначених морських портів після перемоги України над російським окупантом", — зазначили в уряді.

Нагадаємо, за даними ГУР Міноборони, український спротив може зруйнувати плани РФ створити так звану «Херсонську народну республіку».Та Кремль буде намагатися будь-якими методами продемонструвати свій успіх до 9 травня.

У березні американська компанія Maxar Technologies показала супутникові знімки знищеного в порту окупованого Бердянська російського корабля "Саратов". 

А днями стало відомо, що окупанти заманюють маріупольців на Далекий Схід Росії, пропонуючи їм фейкову роботу. Загарбники розпочали з цього приводу нову інформаційну операцію в соцмережах.