UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні вже понад три тисячі померлих від ускладнень коронавірусу

За добу діагноз підтвердили в 2 476 наших співвітчизників.

Станом на неділю, 13 вересня, в Україні зареєстрували 154 335 випадків заражень коронавірусом. Минулої доби хворобу діагностували у 2 476 осіб.

Водночас за останню добу COVID-19 подолали 547 осіб, свідчать дані карти Ради національної безпеки і оборони.

Відзначається, що протягом доби від ускладнень хвороби померли 30 українців, за весь час епідемії - 3 178.

Читайте також: Тимошенко поборола коронавірус

Нагадаємо, з 1 серпня в Україні діють додаткові карантинні обмеження по областях, залежно від того, до якої із зон відноситься та чи інша область.

Регіони з найменшою захворюваністю на COVID-19  будуть у «зеленій» зоні, а області зі значним поширенням – в «помаранчевій» і «червоній». При зниженні/зростанні захворюваності регіон потраплятиме в буферну «жовту» зону.

Показники для переходу між зонами залишаються незмінними: завантаженість ліжок, кількість тестувань, динаміка росту і коефіцієнт виявлення нових випадків. Однак обчислювати їх буде автоматизоване ПЗ, а самі норми гармонізуються з європейськими.

31 серпня, в Україні набрало сили нове карантинне зонування, цього разу  «червона» зона поширюється на 10 міст і 11 районів.

З початку літа епідеміологічна ситуація в Україні значно погіршилася, кількість нових випадків інфікування щодня зростає. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов пояснив цю тенденцію небажанням українців дотримуватися правил профілактики коронавірусу.