UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні вступає в силу нове карантинне зонування: список

Городенківський район Івано-Франківської області, який вже майже два тижні знаходиться на "червоному" рівні, з 7 вересня переходить на "помаранчевий".

З понеділка, 7 вересня, в Україні починає діяти новий розподіл регіонів за рівнями епідемічної небезпеки COVID-19, визначений Державною комісією з питань ТЕБ та НС. "Червоний" рівень встановлений в 29 адміністративно-територіальних одиницях, "помаранчевий" - в 89, "жовтий" - в 139. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

Відзначається, що прийнято рішення встановити з 00:00 7 вересня "червоний" рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 в таких містах і районах:

"Городенківський район Івано-Франківської області, який вже майже два тижні знаходиться на" червоному "рівні, з 7 вересня переходить на" помаранчевий "в зв'язку з поліпшенням епідемічної ситуації", - уточнюється в повідомленні МОЗ.

Читайте також: Мер Тернополя: місто не посилюватиме карантин через попадання в "червону" зону

Нагадаємо, до цього в "червоній" зоні знаходилися 10 міст і 11 районів. Додаткові карантинні обмеження по областях діють в Україні з 1 серпня. Регіони з найменшою захворюваністю на COVID-19  будуть у «зеленій» зоні, а області зі значним поширенням – в «помаранчевій» і «червоній». При зниженні/зростанні захворюваності регіон потраплятиме в буферну «жовту» зону.

Показники для переходу між зонами залишаються незмінними: завантаженість ліжок, кількість тестувань, динаміка росту і коефіцієнт виявлення нових випадків. Однак обчислювати їх буде автоматизоване ПЗ, а самі норми гармонізуються з європейськими.

31 серпня, в Україні набрало сили нове карантинне зонування, цього разу  «червона» зона поширюється на 10 міст і 11 районів.

З початку літа епідеміологічна ситуація в Україні значно погіршилася, кількість нових випадків інфікування щодня зростає. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов пояснив цю тенденцію небажанням українців дотримуватися правил профілактики коронавірусу.