UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні випустили ігрові карти з російськими політиками і воєнними злочинцями

Ідея отримала підтримку військового керівництва України.

В Україні випустили дві колоди ігрових карт з портретами російських воєнних злочинців, політиків та пропагандистів. Інформацію повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний на сторінці у Facebook.

Військовий відзначив, що ідея надійшла від міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm і була запозичена в Центрального командування армії США. Рівно 20 років тому воно випустило ігрові карти з тогочасними воєнними злочинцями. Граючи в карти, місцеві військові краще запам’ятовували обличчя ворогів.

«У 2022 році волонтери міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm продовжили цю традицію та за підтримки військового керівництва України, зокрема, і моєї, випустили дві колоди карт воєнних злочинців РФ та російських політиків і пропагандистів. Тож, спільними зусиллями військових та волонтерів, зусиллями всіх людей доброї волі світу карта рашизму буде неодмінно битою, як на полі бою, так і в інформаційній площині», - говориться у повідомленні Залужного.

Раніше повідомлялося, що на тимчасово захоплених територіях росіяни продовжують безпідставно затримувати мирних жителів.

Кілька поколінь українців і росіян виросли з упевненістю, що між ними є історична подібність, якої насправді немає. «Один народ» - продукт пропаганди, ґрунтованої на наративах про країни, які Росія вважає своєю «сферою впливу» і всіляко намагається повернути «додому» - під свій контроль. «Чому Україна та Росія - не братні народи й ніколи ними не були», читайте в статті Марини Стародубської.