UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні в трьох областях 291 населений пункт знеструмлено через негоду

Найбільше постраждала Чернігівська область

18 вересня повідомляється, що в результаті різкого ускладнення погодних умов, яке спостерігалося протягом 17-18 вересня, в Україні знеструмлено 291 населений пункт.

Погода залишила без світла жителів Чернігівської, Київської та Житомирської областей, про це повідомляє відомчий сайт ГСЧС.

Найбільше постраждали жителі Чернігівської області. У ній відразу 206 населених пунктів залишилися без електрики.

Нагадаємо, в Святошинському районі Києва увечері 14 вересня екстрено відключили світло в десятках будинків.

Також раніше Верховна Рада не змогла скасувати рішення, яким вона прийняли законопроєкт "Про внесення змін до Прикінцевих та перехідних положень Закону України" Про ринок електричної енергії "щодо поставок електричної енергії для забезпечення функціонування спільного майна багатоквартирного житлового будинку". За постанови №2098-п і №2098-п1 проголосували по 55 народних депутатів.

Серед іншого закон, який не змогли скасувати, дозволив за цінами для населення оплачувати електроенергію, яка споживається в багатоквартирних житлових будинках на технічні цілі та для освітлення дворів, східців і номерних знаків.

За тією ж ціною тепер можна оплачувати електроенергію, яка споживається в дачних і дачно-будівельних кооперативах, садових товариствах, гаражно-будівельних кооперативах на технічні цілі та освітлення території.