UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні у «жовтій» та «червоній» зоні перебуває по п’ять областей

Інші області відповідають помаранчевому рівню епідемічної небезпеки.

Міністерство охорони здоров’я віднесло  до «помаранчевої» зони адаптивного карантину Київ та 14 областей: Волинську, Житомирську, Івано-Франківську, Тернопільську, Луганську, Львівську, Миколаївську, Сумську, Харківську, Хмельницьку, Черкаську, Чернівецьку, Чернігівську, Рівненську області, свідчать дані МОЗ.

У «жовтій» зоні перебуває п’ять областей: Вінницька, Кіровоградська, Закарпатська, Полтавська, Київська.

У «червоній» зоні, де діють жорсткі карантинні обмеження, знаходяться п’ять областей: Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Одеська, Херсонська.

За даними Київської школи економіки (KSE), під загрозою внесення до"червоної" зони: Житомирська, Луганська, Сумська, Харківська області.

У "червоній" зоні забороняється робота громадського харчування, кінотеатрів, театрів, ТРЦ, ринків і масові заходи. Дозволяється робота продуктових магазинів, АЗС, пошти, банків, аптек та ветклініки. Обмеження не поширюються на 100%-во вакцинованих.

В областях з "червоним рівнем" епідеміологічної ситуації по рівню захворюваності коронавірус з початком введення нових обмежень виріс рівень вакцинації серед населення.

Читайте також: Київ на порозі червоної зони карантину — зайняті 70% ковідних ліжок

З 21 жовтня Кабмін вводить нові обмеження для міжобласного транспорту (літаки, поїзди, автобуси): всі пасажири та водії повинні бути вакциновані або надати негативний ПЛР-тест або тест на антиген.