UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні трохи зменшився дефіцит потужності електроенергії – «Укренерго»

Щоправда, потужностей все ще недостатньо для задоволення всіх потреб.

В Україні скоротився дефіцит потужності електроенергії, повідомили в «Укренерго». Це пояснюється тим, що до мереж підключили блок однієї з теплових електростанцій, відновлений після російських масованих обстрілів.

«Дефіцит потужності в системі дещо скоротився завдяки збільшенню обсягів виробництва електростанцій. Після аварійно-відновлювальних робіт включено в мережу блок на одній з теплових електростанцій, що постраждала під час однієї з останніх російських ракетних атак», – йдеться у повідомленні. 

Однак, в «Укренерго» підкреслили, що наявної в системі потужності все одно не вистачає, аби задовольнити всі потреби споживачів. Адже разом зі збільшенням потужності збільшився й рівень споживання електроенергії.

«Це пов’язано з  поетапним поверненням в роботу електромереж, що були пошкоджені під час масованих атак, а також з відновленням енергетичної інфраструктури на деокупованих територіях. Відповідно збільшилась і кількість споживачів, яким хоча б частково відновлено електропостачання, також зростає і обсяг споживання промисловості», – пояснили в «Укренерго». 

Тому у всіх областях встановленні ліміти споживання. Їх перевищення призводить до необхідності застосування аварійних відключень для збалансування енергосистеми.

Читайте також: Держава жорстко реагуватиме на порушення графіків відключень електроенергії – Галущенко

Нагадаємо, 16 грудня Росія здійснила черговий масовий ракетний удар по Україні, вже дев'ятий. Як наслідок, Полтава та Харків – були повністю знеструмлені, у Києві вводили екстрені відключення світла. 

Остання ракетна атака на Київ була однією з наймасштабніших: скільки ракет летіли на столицю.