UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні стало більше дітей, які загинули чи постраждали через російсько-українську війну

Станом на сьогодні, за підтвердженими даними, від рук росіян загинули 490 маленьких українців.

За підтвердженою інформацією, у результаті збройної агресії проти України постраждали щонайменше 1 379 дітей, повідомили в Офісі генпрокурора. Найбільше маленьких українців постраждали на Донеччині.

«Станом на ранок 4 лютого 2023 року більше ніж 1379 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії РФ. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів 460 дітей загинуло та понад 919 отримали поранення різного ступеню тяжкості», – повідомили в ОГП.

За даними правоохоронців, найбільше маленьких українців постраждали у:

«Ці цифри не остаточні. Триває робота з їх встановлення в місцях ведення бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях», – додали в Офісі генпрокурора.

Читайте також: Росія примусово вивезла понад 14 тисяч українських дітей – представник США в ОБСЄ

Напередодні повідомлялося, що в Ізюмі постраждали семеро підлітків (троє хлопців та четверо дівчат) 14-17 років, які знайшли фрагмент протипіхотної міни «пелюстка». Один з підлітків підняв його із землі та кинув поруч з іншими. Міна здетонувала.

Згодом стало відомо, що постраждало восьмеро дітей. У семи з них – осколкові поранення. У однієї дівчинки психологічна травма – гостра реакція на стрес. Стан постраждалих легкий, їхнім життям загрози немає. Проте всіх дітей госпіталізували до харківської лікарні для дообстеження.