UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні сьогодні офіційно стартувала "еПідтримка": як отримати кошти

«Ковідна» тисяча нараховуватиметься на спеціально розроблені віртуальні картки.

В Україні з 19 грудня офіційно запущено проєкт "еПідтримка" в застосунку "Дія". До 29 грудня включно триває прийом заявок на отрмання тисячі гривень. Її зможуть отрмати повністю вакциновані від COVID-19 українці, інформує Мінцифри.

"Тиждень тому ми запустили пілот, на який зареєструвалися понад 4,5 млн українців. У банках відкрили вже 4,1 млн спеціальних карток. А 2,7 млн українців подали свої заявки на виплату", – зазначив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Для отримання коштів потрібно:

Єлизавета Чижик, ZN.UA

Єлизавета Чижик, ZN.UA

"Ви отримуєте гроші на чотири місяці. Якщо за цей час ви їх не витратите, рахунок закриють. Розплачуватися можна буде онлайн і офлайн, але тільки на зазначені категорії українського бізнесу. Банки будуть розпізнавати її під час оплати карткою за допомогою МСС-кодів. Це код, який присвоюється торговельнійточці і характеризує напрямок бізнесу. У разі оплати карткою "єПідтримка" він повинен збігатися з одним із кодів, зазначених у постанові", – пояснив міністр.

Грошима можна скористатися для купівлі: квитків на транспорт в межах України, абонементу до спортзалу, квитків до музею, театру або кіно, книг, ліків (тільки для осіб від 60 років).

Програма реалізується тільки в застосунку "Дія".

"Не ведіться на шахраїв. Кіберполіція буде уважно відстежувати всі підозрілі ситуації та виплати", – додав Федоров.

Читайте також: «Тисяча Зеленського»: Шмигаль похвалився успіхами в оформленні заявок

Нагадаємо, 15 листопада президент України Володимир Зеленський записав нове відеозвернення до українців, у якому і пообіцяв виплачувати вакцинованим по 1000 гривень (одноразово).