UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні складні погодні умови: дощі, град та шквали на тлі нестерпної спеки

Рятувальники просять громадян бути обережними при посиленні вітру.

В Україні очікуються короткочасні дощі, грози, в західних і центральних областях в окремих районах град та шквали, температура вночі 15-20°, вдень 27-32°, на півдні до 36°.

Про це повідомляє в четвер 29 липня Український гідрометцентр.

"Вночі у східній частині невеликий дощ, на решті території без опадів, вдень в Україні, крім півдня, короткочасні дощі, грози, в західних і центральних областях в окремих районах град та шквали 15-20 м/с. Вітер південно-західний, 5-10 м/с. Температура вночі 15-20°, вдень 27-32°, в південній частині вночі 18-23°, вдень 31-36 °, в Карпатах вночі 10-15°, вдень 21-26°", - йдеться в повідомленні.

Прогноз погоди в Україні на 29 липня. Скріншот з сайту Укргідрометцентру

У Києві та області у четвер вночі без опадів, вдень можливий короткочасний дощ, гроза. Вітер південно-західний, 5-10 м/с. У столиці температура вночі 18-20°, вдень близько 30°, в області вночі 15-20°, вдень 27-32°.

Прогноз погоди в Києві на 29 липня. Скріншот з сайту Укргідрометцентру

Синоптики прогнозують в п'ятницю, 30 липня, короткочасні дощі з грозами, вдень в окремих районах град та шквали 15-20 м/с. У західних, вдень і в північних та більшості центральних областей без опадів.

Прогноз погоди в Україні на 30 липня. Скріншот з сайту Укргідрометцентру

31 липня в західних областях помірні дощі, місцями грози, вдень в окремих районах град та шквали 15-20 м/с; вночі в східних і південно-східних областях місцями невеликі короткочасні дощі, грози; на решті території без опадів.

Читайте також: На острові Хортиця сталася пожежа в сосновому лісі - відео

Вітер північно-західний з переходом на південно-західний, 7-12 м/с.

Прогноз погоди в Україні на 31 липня. Скріншот з сайту Укргідрометцентру

Температура вночі 15-20°, на узбережжі морів до 23°; вдень 26-31°, на півдні та сході 29-34°.

У Києві та області 30-31 липня без опадів, лише вночі 30 липня ймовірний невеликий короткочасний дощ, місцями гроза. Вітер північно-західний з переходом на південно-західний, 7-12 м/с. Температура вночі 15-20°, вдень 26-31°.

Опади на тлі спеки створюють в атмосфері парниковий ефект. Як правило, багато хто скаржиться, що "нічим дихати". Тривала подібна погода в змозі створити проблеми для здоров'я людям з нестабільним тиском, тим, хто пережив інфаркт та багатьом літнім людям.

Раніше повідомлялося, що в найближчі десятиліття людству доведеться зіткнутися з інтенсивними періодами аномальної спеки. За даними порталу Axios, який цитує висновки Вищої технічної школи Цюріха, причиною такого явища буде підвищення температури Землі.

Також повідомлялося, що серпень в Україні буде спекотним, але не сухим, прогнозують в Українському гідрометцентрі. Середня температура в останній місяць літа буде вище звичайного, а кількість опадів - традиційним.