UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні скасовують деякі карантинні обмеження

Ситуація з коронавірусом в Україні потихеньку стабілізується.

Деякі карантинні обмеження в Україні планують скасувати найближчим часом, повідомив Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко на брифінгу 23 лютого.

"Карантинні обмеження найближчим часом скасовуватимуться", - передає "Інтерфакс-Україна" слова Ляшка, які пролунали поза трансляцією брифінгу.

Які саме карантинні обмеження буде скасовано, міністр не уточнив.

У той же час на сайті Міністерства охорони здоров'я з'явилася інформація про те, що уряд вже скасував вимогу про обов'язкову самоізоляцію та встановлення додатка «Вдома» або обсервацію для українців, які повернулися з-за кордону і не мають документа про щеплення, негативного тесту на COVID-19 або довідки про одужання.

Крім того, скасовано заборону на перетин кордону для іноземців, які прибули з країн Південної Африки. Раніше така норма діяла, щоб уникнути стрімкого поширення нового штаму коронавірусу «Омікрон».

Скасовано необхідність обов'язкової самоізоляції і для громадян України, які перебували у країнах Південної Африки понад сім днів.

Читайте також: The Economist прогнозує, де з’явиться новий небезпечний штам коронавірусу

Ситуація з коронавірусом в Україні потихеньку стабілізується. 21 лютого міністр Ляшко заявив, що вперше за шість тижнів кількість виписаних із лікарень перевищила кількість госпіталізованих. Крім того, вперше за останні чотири тижні кількість нових випадків коронавірусу становила менше 200 тисяч за тиждень.