UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні розширили пільги на добровольців ТрО та сімей загиблих захисників

В рамках нововведень від Мінветеранів, запроваджено таку категорію осіб, як сім’ї загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України.

Кабмін ухвалив рішення щодо поширення пільг і гарантій не лише на добровольців, тих, хто отримав поранення чи інвалідність внаслідок війни, але також і на членів сімей загиблих захисників. Також визнано право представників Тероборони на отримання статусу учасника бойових дій (УБД). А ще – запроваджено таку категорію осіб, як сім’ї загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України. Про нововведення повідомляє пресслужба Мінветеранів.

"Добровольці Сил територіальної оборони Збройних сил України, члени добровольчих формувань територіальних громад матимуть можливість отримати грошові виплати, що передбачені в разі поранення та інвалідності внаслідок військової агресії РФ проти України, а в разі загибелі – члени їхніх родин отримають одноразову грошову допомогу", - йдеться у повідомленні.

Також віднедавна власники посвідчень УБД та їхні діти, що навчаються за денною формою навчання можуть отримати таку допомогу:

А представники тероборони в Україні набудуть статусу ветерана війни і зможуть претендувати на спеціальні пенсії. Йдеться про 25% мінімальної пенсії для учасників бойових дій; від 30 до 60% мінімальної пенсії – для тих, хто одержав інвалідність.

Нагадаємо, раніше міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна розповіла про те, хто зможе отримати статус учасника бойових дій після завершення війни проти Росії.