UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні розроблять новий механізм бронювання від мобілізації працівників підприємств – Зеленський

Зеленський каже, що не потрібно забувати про ротацію військових на передовій.

Українська влада планує розробити новий механізм бронювання працівників підприємств, які підлягають призову. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Черкаської області, повідомляє Офіс президента.

За його словами, без людей, які працюють, не буде заробітних плат, але при цьому не потрібно забувати про ротацію військових на передовій. 

Читайте також: Що новий законопроєкт щодо мобілізації називає поважними причинами неявки до ТЦК

“Це також дуже важливо. Сьогодні це пріоритет. Тому ми дотримуємося цієї формули: ти воюєш або працюєш на державу”, – сказав Зеленський. 

Зеленський повідомив, що попросив економістів і правоохоронців розробити особливий підхід до бізнесу, який повністю працює “в білу”. 

“Щоб до таких людей на час війни не було питань від податківців і правоохоронців", – зазначив Глава держави. 

Такий захист від держави, за словами президента, має стосуватися не лише керівників та власників компаній, а і їхніх працівників.

Читайте також: Арешт коштів та позбавлення водійських прав – як пропонують обмежувати ухилянтів у новому законопроєкті щодо мобілізації

Раніше повідомлялося, що комітет Верховної Ради з питань антикорупційної політики у понеділок визнав законопроєкт про мобілізацію таким, що містить корупційні ризики.

Нагадаємо, 30 січня Кабінет міністрів України ухвалив і передав до Верховної Ради оновлений законопроєкт про мобілізацію, який окреслює чіткий термін служби на період воєнного стану.