UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні розроблено систему, яка до мінімуму зведе потрапляння ракет у цивільне населення

На сьогодні є два складних напрямки, з яких противник завдає ракетні удари – з Чорного моря і зі сторони Білорусі.

В Україні розроблено ряд заходів, які унеможливлять або зведуть до мінімуму ураження ракетними ударами цивільного населення. Про це на брифінгу заявив начальник штабу Командування Сухопутних військ Збройних сил України бригадний генерал Олександр Грузевич.

"Розроблена ефективна система, коли ракети намагаються знищити на підльоті. Наразі йде робота над системою, яка до мінімуму зведе потрапляння ракет у цивільне населення", - зазначив Олександр Грузевич.

Окрім того, за його словами, навколо столиці діє система ППО.

"Але ж самі розумієте, що не завжди ця система спрацьовує. На жаль, ракети, які збиваються, падають на місто та завдають шкоди інфраструктурі", - зазначив він.

Він також повідомив, що на сьогодні є два складних напрямки, з яких противник завдає ракетні удари – з Чорного моря і зі сторони Білорусі.

"Ворог обрав тактику, яку називають тактикою вимотування, адже противник провалив бліцкриг. Це спроба залякати українців. Але зараз і Генштабом, і Збройними силами розроблено ряд заходів щодо недопущення цієї ситуації та мінімізування втрат», - наголосив начальник штабу Командування Сухопутних військ Збройних сил України.