UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні порахували збитки завдані довкіллю російською агресією

Вже можна говорити про суму понад 1,35 трлн грн

В Україні до Міжнародного дня запобігання експлуатації довкілля під час війни та збройних конфліктів порахували збитки завдані довкіллю російською агресією.

«Внаслідок дій країни-терориста довкіллю України вже завдали збитків на суму понад 1,35 трлн грн», - наголосили у Рахунковій палаті України з посиланням на дані Оперативного штабу з фіксації екологічних злочинів РФ.

На переконання екологів, навіть ця шалена сума не відображає реальної картини. Так, щодня через лісові пожежі, від горіння нафтопродуктів і загоряння промислових об’єктів у повітря потрапляють небезпечні речовини.

Сумні підсумки російської агресії підвели і у Всесвітньому фонді природи WWF-Україна.

«Міжнародний день запобігання експлуатації довкілля під час війни та збройних конфліктів, коли світова спільнота гуртується, щоб протистояти експлуатації природних територій, цінних ресурсів, біорізноманіття. Адже шкода, завдана довкіллю однієї країни внаслідок збройних конфліктів впливає на добробут світового суспільства загалом і цей вплив може тривати поколіннями», - зазначили у фонді.

Зокрема у фонді зазначили, як українська природа постраждала від дій ворога:

У фонді також наголосили, що цифри можуть тільки зростати, адже на частині територій досі тривають бойові дії, а решта перебуває під окупацією чи очікує на розмінування.

Читайте також: Окупанти перетворили на пекло ферму під Харковом: убили дві тисячі корів

Нагадаємо, нещодавно росіяни спровокували екологічну катастрофу на ЗАЕС.